Vertrekken op een hoogtepunt en je bedrijf in goede handen achterlaten. Het is maar weinig ondernemers gegeven. Baris Wanschers, mede-oprichter van webbureau LimoenGroen, is er vanaf 31 december één van. Met dank aan Of Course Corporate Finance.

Of Course Corporate Finance hielp Baris Wanschers (op de foto tweede van rechts) bij het bepalen van de waarde van zijn minderheidsaandeel en de onderhandelingen voor de verkoop ervan. Per 31 december is Wanschers CEO af, waarna hij op 1 april definitief vertrekt bij het webbureau dat de afgelopen jaren is uitgeroeid tot een toonaangevende speler op het vlak van open-source web development.

Als mede-oprichter en jarenlange CEO van LimoenGroen speelde Baris Wanschers een centrale rol in de groei en het succes van het bedrijf, dat ondertussen mooie organisaties en merken als Veilig Verkeer Nederland, de Naturalis Natuurwijzer, en 24kitchen.nl tot haar tevreden clientèle mag rekenen. Na negen jaar begon bij hem echter het gevoel te groeien dat het tijd was voor een nieuwe omgeving en een nieuwe uitdaging, iets waarbij hij zijn passie voor dingen opbouwen en mensen helpen een nieuwe invulling kon geven. Wanschers koos voor Of Course om hem in dat proces te begeleiden.

Een nieuwe stap

Negen jaar is niet niks, zeker niet wanneer het om negen jaar gaat waarin je als oprichter, werknemer, en CEO betrokken bent bij de ontwikkeling van een succesvol bedrijf. Het gaat dan om meer dan de beëindiging van een contract en het organiseren van een afscheidsfeestje, véél meer. Dit was het geval bij Wanschers en ook de belangrijkste reden voor hem om in zee te gaan met ervaren corporate finance adviseur als Of Course Corporate Finance, dat ruime ervaring heeft op het gebied van bedrijfsovernames.

Om de volgende, spannende stap in zijn loopbaan en zijn leven te kunnen maken, was het voor Wanschers van belang dat zijn periode bij LimoenGroen op een goede manier werd afgerond. Zijn aandeelhouderschap in het bedrijf was daarbij vanzelfsprekend een belangrijk onderwerp van gesprek. De beslissing van Baris om LimoenGroen te verlaten was geen gemakkelijke, maar het betekende wel dat hij zichzelf als aandeelhouder kon belonen voor jaren van toewijding en vooral keihard werken. Dat moest echter niet ten koste van het bedrijf gaan, of van het team van collega's en vrienden dat verder blijft bouwen aan het project. Om die reden was het belangrijk dat zijn minderheidsaandeel werd verkocht, aan een passende partij en natuurlijk, tegen de juiste prijs. Bij dat hele proces heeft Baris zich laten begeleiden door de specialisten van Of Course Corporate Finance. Op basis van onze kennis, onze ruime ervaring, en vooral onze gesprekken met Baris en de andere belangrijke stakeholders van de onderneming zijn wij samen met hem tot de conclusie gekomen dat een verkoop van zijn aandeel aan de overige aandeelhouders van LimoenGroen de beste oplossing was.

Win-win

We zijn er trots op dat wij hebben kunnen bijdragen aan een positieve afhandeling van de succesvolle periode van Wanschers bij LimoenGroen. Zelf is hij op een fijne wijze vertrokken bij het bedrijf en kan hij zich nu vol overgave gaan richten op zijn nieuwe projecten, terwijl het bedrijf, zoals Baris het zelf al stelde, kan blijven rekenen op een geweldige club slimme mensen waar ze de komende jaren prima mee verder kan. Kortom, een win-win zoals we die bij Of Course Corporate Finance het liefste zien.

Overweeg je om net als Wanschers je bedrijf te verkopen? Of Course Corporate Finance staat MKB-ondernemers bij in het totale proces van bedrijfsovername of fusie. Zowel in aan- en verkoop van een onderneming, het verkoopklaar maken, de waardebepaling als de financiering. Neem vrijblijvend contact met ons op om je te laten bijpraten over de verschillende mogelijkheden.

Neem contact op